Een taxatierapport

Een taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerend goed en vormt meestal de in grote lijnen de basis voor het maken van een verkoop-/ of aankoopbeslissing.
Meestal is een taxatie ook nodig voor de aanvraag van een hypotheek.

De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden op basis van het aangekochte object.

Wij makelaars maakt voor u gevalideerde taxatierapporten die voor aankoop-/ verkoop of een hypotheekverstrekking gebruikt kunnen worden. Tevens worden onze gevalideerde taxatierapporten volgens de laatste taxatiemodellen geaccepteerd door alle banken en voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Afspraak maken
Taxatie schrijven

Waarom een taxatie?

Aankoop-/verkoop

De taxatiewaarde vormt de basis van zowel de vraag- als de verkoopprijs van onroerende zaken en is medebepalend voor de beslissing om tot aankoop of verkoop over te gaan. Bij voorkeur kunt u het beste vooraf een taxatierapport laten opmaken. Dit rapport geeft u inzicht in de waarde en u kunt nu beter onderhandelen.

Hypotheek

Ook bij het aanvragen van een hypotheek moet doorgaans een taxatierapport worden overlegd.
Of u nu gaat verbouwen of u heeft zojuist een woning gekocht.
Onze uitgebreide taxatierapporten zijn conform het allerlaatste taxatiemodel en worden geaccepteerd door alle banken.

Notaris, accountant en fiscus

Soms komt het voor dat een notaris of accountant opdracht geeft voor een taxatie. Denk hierbij aan het bepalen van de nalatenschap, het recht van gebruik en bewoning, echtscheiding of een omzetting van privé naar zakelijk of van zakelijk naar privé.

Al onze diensten