Wessem – Steenweg 3d

6019 AW Wessem

190 m2 woonoppervlakte 7 kamers
€ 419.000,- k.k.

Omschrijving

Steenweg 3d, Wessem In het historische centrum van havenstadje Wessem ligt dit rijksmonument uit 1704 dat onder architectuur van Wil de Bruin is verbouwd in 1980. De restauratie betrof twee gebouwen die aan weerszijden van een met maaskeien bestrate ‘binnenplaats’ liggen. Tijdens de restauratie is elk van beide gebouwen opgedeeld in twee woningen. Huisnummer 3D…

Steenweg 3d, Wessem

In het historische centrum van havenstadje Wessem ligt dit rijksmonument uit 1704 dat onder architectuur van Wil de Bruin is verbouwd in 1980. De restauratie betrof twee gebouwen die aan weerszijden van een met maaskeien bestrate ‘binnenplaats’ liggen. Tijdens de restauratie is elk van beide gebouwen opgedeeld in twee woningen. Huisnummer 3D ligt aan de achterzijde van het rechterdeel en beschikt over een fraai aangelegde en deels ommuurde tuin. Het object telt vier slaapkamers en kent tal van originele elementen die tijdens de restauratie op zorgvuldige wijze in de nieuwe opzet zijn geïntegreerd. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1704 (met totale verbouwing in 1980), de inhoud bedraagt circa 625 m3 en het perceeloppervlak meet 303 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Een metalen hekwerk biedt toegang tot een met maaskeien bestraat voorterrein. Aan de rechterzijde is toegang tot de entreepartij van de woonboerderij. De ontvangsthal (17,6 m2) heeft een vloer van donkergrijze, grootformaat keramische tegels (60/60) die tevens in de vestibule en keuken zijn toegepast. Naast de verscholen garderobe is in een nis toegang tot het gastentoilet met zwartwitte
tegelvloer en achterwand, vrijhangend sanitair en designfonteintje. Achter de voordeur bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen met slimme meters en de glasvezelverbinding. In het oog springend in de hal zijn zonder twijfel de trappartij naar de verdieping en vide op de eerste verdieping.

Woonkamer
Twee openslaande deuren leiden vanuit de hal naar de woonkamer (41,2 m2) die met raampartijen uitzicht heeft op de zijgevel en achtertuin; die laatste is tevens vanuit de woonkamer bereikbaar via een hedendaagse versie van de staldeur met kruisvenster. De vurenhouten vloer van de living is blankgelakt en vormt een rustieke aanvulling op de bij de restauratie in het zicht gebleven balkenconstructie. Tussen de beide ramen bij de zithoek bevindt zich een strak vormgegeven (gas)haard van Bellfires.

Halfopen keuken
De keuken (11 m2) heeft een inrichting in U-vormige opstelling met een lichtgrijs, composieten werkblad en een porseleinen spoelbak (Shaws Classic) met Quooker-kraan. In bijpassende stijl is onder een koof met wasemkap (Novy) eveneens het 5-pits vrijstaande fornuis van Falcon met grote wokbrander en een dubbel uitgevoerde oven ondergebracht. De achterwand van ‘witjes’ is ditmaal in een zwarte uitvoering. De kastfronten zijn deels in matwitte uitvoering, volledig in eikenhout waarbij die laatste tevens een geïntegreerde vitrinekast hebben. Tot de inbouwapparatuur behoren een afwasmachine en koelkast van AEG en achter een paneel is ruimte voor een vrijstaande magnetron.

Bijkeuken/berging
De naast de keuken gelegen bijkeuken/berging (9,4 m2) met tegelvloer herbergt de witgoedaansluitingen en heeft bergruimte in twee muurkasten.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal voert een witgelakte trappartij naar een multifunctioneel (als kantoor/atelier bijvoorbeeld) inzetbare overloop (30,9 m2). De vloer van deze uit twee niveaus bestaande ruimte is afgewerkt met blankgelakt vurenhout. In een wand van het twee treden hoger gelegen gedeelte bevindt zich een ingebouwde kast met drie schuifdeuren.

Twee slaapkamers
De eerste slaapkamer (16,1 m2) ligt aan de voorzijde met uitzicht op de achtertuin, hij heeft een vurenhouten vloer en via een dakkapel tevens uitzicht op de binnenplaats. De naastgelegen masterbedroom (13,5 m2) heeft met een dubbele raampartij zicht op de achtertuin en beschikt tevens over ingebouwde muurkast met vier schuifdeuren.

Badkamer en berging
Aan de overzijde van de overloop is toegang tot de badkamer (7,3 m2). De wanden en vloer zijn uitgevoerd in keramische tegels in zwart en witte uitvoering die accenten leggen in zowel de randafwerking als omkaderingen. De inrichting bestaat uit twee keramische waskommen met eengreeps mengkranen en onderkastjes, een toilet, witmetalen ligbad met thermostaatkraan en een douchecabine in kwartronde opstelling, eveneens voorzien van een thermostaatkraan. De naastgelegen berging (2,7 m2) heeft praktische bergruimte rondom.

ZOLDER
Onder een rustieke balk leidt de trap met tussenoverloop naar de zolderverdieping. De centrale ruimte/slaapkamer (met 13,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) heeft zicht tot in de nok van het dak en een raampartij in een dakkapel. Onder de dakhelling bevindt zich bergruimte achter vier schuifdeuren. Ook hier zijn de balken in de afgewerkte dakconstructie zichtbaar gehouden. De ruimte biedt aan de achterzijde toegang tot een berging (5,3 m2) waar de HR-combiketel (Nefit, 2015) staat opgesteld. De vierde slaapkamer (met 8,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) heeft eveneens zicht tot in de nok van het dak en een zichtbaar gehouden balkenconstructie. De vloer is wederom uitgevoerd in vurenhout en een raampartij biedt uitzicht op de achtertuin.

TUIN
Vanuit de achtertuin is een fraai uitzicht op de originele gevelpartij uit 1704. De achtertuin heeft een groot terras aan de woningzijde, meanderde tuinpaden van baksteen en een gevarieerde begroeiing met onder meer een vruchtdragende vijgenboom. Aan de linker- en rechterzijde staan muren op de erfgrens, aan de voorzijde voorzien van een houten toegangspoortje. Achter in de tuin bevindt zich een houten berging met tegelvloer, ideaal geschikt voor het stallen van fietsen dankzij een eigen toegangspoortje. De ‘voortuin’ betreft een met Maaskeitjes geplaveid erf waarbij dit adres
beschikt over een volgroeide walnotenboom op het gedeelte dat in eigendom is.

ALGEMEEN
– Tal van originele details (balken en raampartijen) zijn tijdens de restauratie in 1980 op zorgvuldige wijze in de nieuwe opzet geïntegreerd;
– Op slechts twee straten afstand van de Maas en nabij diverse grindmeren met jachthaven en watersportmogelijkheden;
– Nabij korte afstand van de A2 en met uitgebreide winkelvoorzieningen in het nabijgelegen Maasbracht;
– Basisschool Sint Merardus bevindt zich op korte (loop-)afstand in Wessem zelf, middelbaar onderwijs is op fietsafstand
in Horn (Sint Ursula).
– Woonoppervlakte ca. 190m2;
– Inhoud ca. 625m3;
– Perceel 303m2.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D?

( OP FUNDA: ZIE DE 3D LINK BIJ DE WONING )

De virtuele tour laat zien hoe je door de woning kunt lopen en alle ruimtes en kamers kun zien,
alsof je erzelf bent en doorheen loopt !

Algemeen:
* Deze informatiebrochure is met zorg samengesteld. Aan eventuele fouten, onvolledige of onjuiste informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De verkopend makelaar aanvaardt echter geen aansprakelijkheid wegens eventuele fouten en onjuistheden. De verstrekte informatie is indicatief. Een bezichtiging van de woning of onroerende zaak geeft de beste indruk en kijk op zaken. U krijgt de gelegenheid om de te koop staande onroerende zaak te bezichtigen, te beoordelen en te onderzoeken zodat u zich zelf kan overtuigen.

De verkopend makelaar aanvaardt echter geen aansprakelijkheid wegens eventuele fouten en onjuistheden. De verstrekte informatie is indicatief. Een bezichtiging van de woning of onroerende zaak geeft de beste indruk en kijk op zaken. U krijgt de gelegenheid om de te koop staande onroerende zaak te bezichtigen, te beoordelen en te onderzoeken zodat u zich zelf kan overtuigen.

– Deze verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Hierbij zijn wij deels afhankelijk van informatie die wij van derden ontvangen. Aan onjuistheden en/of onvolkomenheden kunt u echter geen rechten ontlenen. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is dan adviseren wij u deze op juistheid te controleren. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;

– Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst;

– De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren;

– Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 419.000,- k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1704
Bouwvorm
Bestaande bouw
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Pannen

Locatie

Adres
Steenweg 3d
Plaats
Wessem
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
190 m2
Inhoud
625 m3
Perceel oppervlakte
303 m2

Indeling

Verdiepingen
3
Aantal kamers
7
Aantal kamers
7
Aantal badkamers
1

Buitenruimte

Type
Zijtuin
Positie
Zuid
Achterom
Nee
Lengte
1150 cm
Breedte
1350 cm
Oppervlakte
155 m2

Onderhoud

Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Neem contact op

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
+31 (0)88 - 205 76 00

Aanvraagformulier

    Kaart

    In de buurt