Roermond – Borgeind 21

6041 AP Roermond

334 m2 woonoppervlakte 9 kamers
€ 425.000,- k.k.

Omschrijving

Borgeind 21, Roermond * Royale woonboerderij gelegen nabij het centrum van Roermond. Aan de groene rand van het Roermondse kerkdorp Leeuwen ligt huize ‘De Borgh’, in oorsprong daterend van 1825. Deze verbouwde royale woonboerderij grenst aan de uiterwaarden van de Maas en ligt op loopafstand van een wandelgebied in een natuurlijke, groene omgeving richting Asselt.…

Borgeind 21, Roermond

* Royale woonboerderij gelegen nabij het centrum van Roermond.

Aan de groene rand van het Roermondse kerkdorp Leeuwen ligt huize ‘De Borgh’, in oorsprong daterend van 1825.
Deze verbouwde royale woonboerderij grenst aan de uiterwaarden van de Maas en ligt op loopafstand van een wandelgebied in een natuurlijke, groene omgeving richting Asselt.

Medio jaren ’70 vond een omvangrijke restauratie/herbouwplaats van de oorspronkelijke boerderij waarbij enkel drie buitenmuren en de eikenhouten kapconstructie behouden bleven. De gehele linkerzijgevel is daarbij vernieuwd, het dak compleet vervangen en geïsoleerd, en de rechterzijgevel werd aan de binnenzijde voorzien van een voorzetmuur waardoor diepe vensterbanken zijn ontstaan.

Door zijn opzet en indeling is dit object ideaal geschikt voor dubbele bewoning. Het heeft een hoofdwoongedeelte aan de voorzijde en een tweede woongedeelte (met eigen ingang) dat aan de achterzijde is gesitueerd. Het biedt de mogelijkheid om deze verbouwde boerderij als een zogeheten ‘kangaroo-woning’ in te delen waarbij (toekomstig zorgbehoevende) ouders geheel zelfstandig bij hun kinderen kunnen inwonen. Een andere mogelijkheid is dat dit achterste gedeelte de functie krijgt van atelier of kantoor aan huis – mét eigen ingang.

Tot het object behoren een zij- en grote achtertuin die een hoge mate van privacy biedt dankzij volgroeide borders en bomen rondom.

Vanuit Leeuwen zijn het stadshart van Roermond, het Retailpark en aansluiting op de autosnelweg A73 in korte tijd bereikbaar; scholen in het basisonderwijs bevinden zich in Leeuwen zelf, middelbaar onderwijs ligt op korte fietsafstand. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1825 (met diverse verbouwingen sinds 1975) en het perceeloppervlak bedraagt 1.325m2.

Toelichting:
Omdat het een object betreft met multifunctionele mogelijkheden is in onderstaande omschrijving een onderscheid gemaakt tussen het voorste en achterste woongedeelte. En aangezien de hoofdslaapkamer en -badkamer in het voorste gedeelte zich op de begane grond bevinden – in drempelloos in elkaar doorlopende ruimtes met brede doorgangen – verdient het object tevens het predikaat levensloopbestendig.

Indeling:

VOORSTE WOONGEDEELTE – BEGANE GROND
Ontvangsthal
De toegang tot de ontvangsthal (circa 35 m2) bevindt zich in de rechterzijgevel. De hal is tijdens de verbouwing gecreëerd en biedt zicht tot in de nok van het dak. De binnenmuur aan de rechterzijde is geheel opgetrokken uit antieke veldbrandsteen waarin de oorspronkelijke eiken spantconstructie zichtbaar is gehouden en een antiek raam op de zolderverdieping werd geplaatst. In het oog springend is zonder twijfel de indrukwekkende open haardpartij met een gemetselde schouw die tot in de nok van het dak leidt. De voorzijde van de stookplaat is rondom geheel afgewerkt met antieke rode plavuizen. De vloer van de hal is afgewerkt met ongeglazuurde rode keramische tegels en loopt drempelloos door in elke ruimte op de begane grond.

Aan de linkerzijde in de hal bevindt zich in een nisruimte het garderobegedeelte; hier is ook toegang tot het gastentoilet met fonteintje. Bij binnenkomst in de hal is direct aan de linkerzijde, achter een houten deur, toegang tot de meterkast met aansluitingen van gas water en elektra (slimme meters)

Slaapkamer en badkamer
Aan deze linkerzijde is eveneens toegang tot de aan de voorzijde gelegen hoofdslaapkamer (circa 15 m2) met aanliggende badkamer. De monumentale eikenhouten toegangsdeur is afkomstig uit een 18e-eeuwse patriciërswoning in de binnenstad van Roermond. De hoofdslaapkamer staat in open verbinding met de naastgelegen badkamer (7,5 m2). Het sanitair bestaat uit een tweepersoons wastafel, een douchecabine met eengreepsmengkraan en een ligbad. Deze badkamer heeft tevens een witgoedaansluiting (wasmachine).

Woonkeuken
Vanuit de ontvangsthal is met een gehard glazen deur in een robuust eiken sponning toegang tot de woonkeuken (circa 30 m2). Aan de opritzijde, bij het eetkamerdeel, is een zogeheten ‘Franse keuken’ gesitueerd met een overkapping boven een aanrecht van keramische tegels. De voormalige gootsteen en gasaansluiting zijn hier nog aanwezig. Sfeerverhogend in deze ruimte is zonder twijfel de centraal geplaatste, gietijzeren allesbrander die voor aangename verwarming kan zorgen.

De feitelijke keuken bevindt zich aan de achterzijde achter een laag muurtje waarop een eiken constructie tot het balkenplafond reikt. De inrichting is door een meubelmaker op maat vervaardigd uit massief ahornhout in een U-vormige opstelling met onder- en bovenkasten. Tot de inbouwapparatuur van Pelgrim behoren een op ooghoogte geplaatste magnetron, een koelkast en afwasmachine en een elektrische oven. Deze laatste bevindt zich onder de 6-pits rvs-gaskookplaat en is voorzien van een uittrekbare wasemkap.

Woonkamer
De woonkeuken staat met een open deurdoorgang in verbinding met de woonkamer (circa 45 m2) die met twee openslaande tuindeuren toegang heeft tot het zijterras. Aan de overzijde bevindt zich geen traditionele raampartij, maar geschiedt daglichttoetreding door een vlak van 35 ondoorzichtige, glazen bouwstenen ter verhoging van de privacy. Eveneens aan deze zijde bevindt zich een gemetselde verhoging met tegelplateau, eikenhouten omranding, drie open bergruimtes en de televisieaansluiting. Verlichting in deze woonkamer geschiedt op indirecte wijze, de lichtbronnen zijn achter koven aan het zicht onttrokken.

VOORSTE WOONGEDEELTE – VERDIEPING
Vanuit de ontvangsthal leidt een open houten trap naar een bordes met houten balustrade op de eerste verdieping. Van hieraf is een bijzonder zicht op de hal en openhaardpartij op de begane grond.

Slaap-/werkkamer
Een grote slaap-/werkkamer (circa 35 m2) ligt geheel aan de voorzijde waar zij met twee raampartijen uitzicht heeft op Borgeind. Door middel van een ruimtedeler, een boekenkast bijvoorbeeld, kan deze kamer functioneel worden onderverdeeld, bijvoorbeeld in een werk- annex slaapkamer. Voor het huidige bureaugedeelte is een maatwerk boekenkast vervaardigd met een aansluitend werkblad dat diepe onderkasten heeft onder de dakhelling.

Multifunctionele zolderruimte (via achterste woongedeelte toegankelijk)
In het achterste woongedeelte (toegang via de verbouwde schuur) leidt een vaste trap naar een ruime overloop die toegang biedt tot een grote, geïsoleerde en beschoten zolderruimte (circa 75 m2) die zich boven het woonkamer- en keukengedeelte op de begane grond bevindt. Evenals in de ontvangsthal is in deze zolderruimte zicht tot de nokhoogte op de spantconstructie die aan de zijde van de hal met antieke veldbrandsteen is ingevuld. Boven het keukengedeelte op de begane grond is de opstelplaats van de HR-combiketel (Nefit Ecomline).

ACHTERSTE WOONGEDEELTE – BEGANE GROND
Vanuit de woonkamer in het voorste woongedeelte is met een hardhouten deur toegang tot het tweede woongedeelte dat een eigen zij-ingang heeft, hetgeen dubbele bewoning van dit object tot de mogelijkheden laat behoren.

Tuinkamer, keuken en tweede badkamer
Tijdens de verbouwing, eind jaren tachtig, heeft een transformatie plaatsgevonden van de voormalige schuur. Het resulteerde in een L-vormige tuin-/woonkamer met raampartij die naast centrale verwarming gelijktijdig werd voorzien van een schoorsteenpartij waarop een gietijzeren allesbrander is aangesloten. Er direct naast bevindt zich een betegelde badkamer met douche, vaste wastafel en tweede toilet. Ter hoogte van de tweedelige toegangsdeur naar de zijtuin is een keukenblok geplaatst met warm en koud stromend water en bevinden zich de witgoedaansluitingen.

Dit gerenoveerde gedeelte heeft rondom geheel nieuwe en geïsoleerde (nieuwe) binnenmuren gekregen en een eveneens drempelloos doorlopende keramische tegelvloer die in tegelformaat en -kleur is afgestemd op de vloer in het voorste woongedeelte.

Bergruimte met muurkasten
Naast de tuinkamer is toegang tot de drie treden hoger gelegen achtertuin en de trapopgang naar de verdieping. Hier bevinden zich aan de linkerzijde vijf muurkasten in schoonmetselwerk waarvan er twee zijn voorzien van een deur. Onder de trapopgang aan de rechterzijdeis een praktische trapkast voor de stalling van onder meer huishoudelijk materieel.

ACHTERSTE WOONGEDEELTE – VERDIEPING
Twee slaapkamers en berging
De gesloten houten trapopgangleidt aan de achterzijde naar de verdieping waar zich aan een U-vormige overloop met houten balustrade twee verwarmde slaapkamers en een berging bevinden.

Eén slaapkameris gesitueerd aan de achterzijde waar deze met een raampartij uitzicht heeft op de tuin; de naastgelegen slaapkameris tussenliggend en is voorzien van een dakraam. De vloeren op deze verdieping zijn uitgevoerd in onbewerkt vurenhout. Via een deur op de overloop is toegang tot voornoemde zolderruimte die zich boven de woonkamer en keuken in het voorste woongedeelte bevindt.

TUIN
Zijtuin
De kiezelopritaan de rechterzijde, met knotwilg die uit het oorspronkelijke bouwjaar stamt, biedt plaats aan stalling van drie auto’s op eigen terrein.Via een smeedijzeren hekwerk, tussen twee gemetselde kolommen met antieke, hardstenen plantenbakken, is toegang tot de zij- en achtertuin. Het voetpad in dezijtuin loopt aan de achterzijde licht omhoog waar ondereen ‘natuurlijke boogdoorgang’ toegang is tot het achterterras en de achtertuin.

Achtertuin
Aan de woningzijde bevindt zich een met pannen gedekte overkapping (circa 25 m2) over de volle breedte van het object; een ideale locatie om met vrienden op zomeravonden buiten te dineren.

Vanaf deze overkapping is toegang tot een voorliggend terras (circa 15 m2) waar aan de linkerzijde een tuinpad naar het vrijstaande houten tuinhuis leidt. Dit tuinhuis is gerealiseerd in de jaren negentig, voorzien van elektriciteit, heeft een plavuizen vloer en heeft eveneens allesbrander, identiek aan het exemplaar dat in de keuken is geplaatst. Zeer recent hebben de raampartijen van dit tuinhuis een nieuwe laklaag gekregen en is de voorste afwerking van de kapconstructie geheel vernieuwd.

Vanaf het terras bij dit tuinhuis is een fraai uitzicht op de achtertuin die in zomerse perioden een maximum aan privacy biedt, met name dankzij het gebladerte van diverse volwassen loofbomen rondom (waaronder die van een eik, katalpa, peren- en notenboom).

De achterste erfgrens wordt gemarkeerd door een houten erfscheidingdie geplaatst is tussen gemetselde kolommen;op beide andereerfgrenzen staan manshoge, houten schuttingen. Op de langste erfgrens (voorstaand rechts) zijn over de volle lengte van de achtertuin overdekte en open tuinbergingen gecreëerd, alle voorzien van betonnen vloeren en pannendaken.

Algemeen
– Onder architectuur verbouwde boerderij;
– Oorspronkelijk bouwjaar 1825, vanaf 1975 gerenoveerd;
– Functioneel te splitsen in twee eenheden, in een voor- en achterste deel;
– Twee badkamers, twee keukens;
– In totaal 5 slaapkamers, deels op begane grond;
– Levensloopbestendig dankzij een slaap- en badkamer op de begane grond;
– Het hoofdwoongedeelte heeft een drempelloos doorlopende tegelvloer in elke ruimte en brede deurdoorgangen;
– Door opzet en indeling in een voorste en achterste woongedeelte uitermate geschikt voor dubbele bewoning,
bijvoorbeeld als ‘kangaroo-woning’ waarbij ouders zelfstandig bij hun kinderen ‘inwonen’.
– Woonoppervlakte: ca. 334m2;
– Inhoud: ca. 1450 m3;
– Perceel: 1325 m2.

Algemeen:
* Deze informatiebrochure is met zorg samengesteld. Aan eventuele fouten, onvolledige of onjuiste informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De verkopend makelaar aanvaardt echter geen aansprakelijkheid wegens eventuele fouten en onjuistheden. De verstrekte informatie is indicatief. Een bezichtiging van de woning of onroerende zaak geeft de beste indruk en kijk op zaken. U krijgt de gelegenheid om de te koop staande onroerende zaak te bezichtigen, te beoordelen en te onderzoeken zodat u zich zelf kan overtuigen.

De verkopend makelaar aanvaardt echter geen aansprakelijkheid wegens eventuele fouten en onjuistheden. De verstrekte informatie is indicatief. Een bezichtiging van de woning of onroerende zaak geeft de beste indruk en kijk op zaken. U krijgt de gelegenheid om de te koop staande onroerende zaak te bezichtigen, te beoordelen en te onderzoeken zodat u zich zelf kan overtuigen.

– Deze verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Hierbij zijn wij deels afhankelijk van informatie die wij van derden ontvangen. Aan onjuistheden en/of onvolkomenheden kunt u echter geen rechten ontlenen. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is dan adviseren wij u deze op juistheid te controleren. Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;

– Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst;

– De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren;

– Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 425.000,- k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1825
Bouwvorm
Bestaande bouw
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Pannen

Locatie

Adres
Borgeind 21
Plaats
Roermond
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
334 m2
Inhoud
1.450 m3
Perceel oppervlakte
1.325 m2

Indeling

Verdiepingen
3
Aantal kamers
9
Aantal kamers
9
Aantal badkamers
1

Buitenruimte

Type
Achtertuin
Positie
Zuidoost
Achterom
Nee
Lengte
3000 cm
Breedte
2800 cm
Oppervlakte
875 m2

Onderhoud

Onderhoud binnen
Redelijk
Onderhoud buiten
Matig tot redeljk

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Neem contact op

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
+31 (0)88 - 205 76 00

Aanvraagformulier

    Kaart

    In de buurt