Neer – Kruisstraat 5

6086 AR Neer

516 m2 woonoppervlakte 21 kamers
€ 749.000,- k.k.

Omschrijving

Kruisstraat 5, Neer Altijd al op zoek geweest naar een riante karakteristieke boerderijwoning voor een B&B, paardenhouderij, atelier of bedrijfsruimte aan huis of dubbele bewoning op een royaal perceel ? Grijp dan nu uw kans ! Op een groot perceel van bijna 1 hectare ligt deze markante karakteristieke langgevelboerderij uit 1789 welke in loop der…

Kruisstraat 5, Neer

Altijd al op zoek geweest naar een riante karakteristieke boerderijwoning voor een B&B, paardenhouderij, atelier of bedrijfsruimte aan huis of dubbele bewoning op een royaal perceel ?

Grijp dan nu uw kans !

Op een groot perceel van bijna 1 hectare ligt deze markante karakteristieke langgevelboerderij uit 1789 welke in loop der jaren is gemoderniseerd tot een royale boerderijwoning met maar liefs 11 slaapkamers en meerdere woonkamers, 2 keukens en in totaal 4 badkamers.

Aan de voor- en (grotendeels) de achterzijde is een vrij zicht over weilanden en landerijen. In de directe omgeving ligt het prachtige natuurgebied “Het Leudal”, maar ook de Maas is op korte afstand van de locatie gelegen. Door de ligging nabij de N273 beschikt de woonboerderij over uitstekende ontsluitingen.

Omschrijving
De woning heeft een karakteristieke uitstraling met houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Op de begane grond zijn de ramen voorzien van houten luiken. Ook binnen zijn de oorspronkelijke kenmerken bewaard gebleven, waardoor een sfeervol geheel ontstaat. Zo zijn er overal authentieke deuren aanwezig en de ouderwetse balkenplafonds zichtbaar gelaten en is er in de woonkamer een mooie muurschildering van het langepad Leudal (rond 1814 gemaakt).

Indeling

Souterrain
In het souterrain bevindt zich de gewelfde kelder (ca. 28m2) met watermeter.

Begane grond
De entree met authentieke tegelvloer, sierplafond en meterkast leidt naar de woonkamer en keuken. De ruime woonkamer heeft een mooie houten (scheepsdek)vloer, balkenplafond, schouwpartijen en een oorspronkelijke haard met allesbrander.
De sfeervolle woonkeuken is voorzien van een tegelvloer en een eiken keukenopstand met granieten werkblad, koelkast, diepvriezer, vaatwasser een 4 pits-gasfornuis en een ingebouwde stoomoven. Rondom het fornuis is een fraaie schouw gerealiseerd.
Vanuit de keuken komt men in de achterentree/gang met authentieke vloer, zwevend toilet met fonteintje, trap naar de 1e verdieping en toegang tot de overige vertrekken. Naast de keuken ligt de ruime werkkamer met houten vloer en balkenplafond. Hier bevindt zich ook een tweede toilet met wastafel. Aansluitend aan de werkkamer is een slaapkamer met houten vloer. Naast de werkkamer bevindt zich een tweede keuken met een tegelvloer, vaste proviandkast en een keukenblok met o.a. een 6 pits gaskookplaat, een oven en nog losse apparatuur.
Aan de achterzijde van de tweede keuken is een nog niet zo lang gelegen vernieuwde ruime badkamer met tegelvloer, bidet, toilet, vaste wastafel, douche en verwarming. Aansluitend liggen een wasruimte en een achterentree.
In de voormalige garage is een extra woonkamer gerealiseerd (met een authentieke spejkstenenkachel), welke is voorzien van een laminaatvloer, systeemplafond en voor- entree. De grote houten deuren aan de buitenzijde zijn in stand gehouden.
Zie ook de tekening van de begane grond voor de indeling.

Eerste verdieping
Op de 1e verdieping bevindt zich een sfeervolle open studio met houten vloer en authentiek balkenplafond en er zijn in totaal 2 trap-opgangen, 10 slaapkamers en 3 badkamers.
De grote overloop is voorzien van een parketvloer en een vaste kast. De slaapkamers zijn allemaal voorzien van een houtenvloeren, dakkapellen, vaste kasten, balkenplafonds en verwarming.
De badkamers zijn allemaal voorzien van een douche, toilet en een vaste wastafel.
Technische ruimte (berging) met C.V.-opstelling.
Zie ook de tekening met de indeling van de 1e verdieping.

Inpandige voormalige garage (momenteel in gebruik als woon-werkruimte).
De inpandige (voormalige) garage is voorzien van een dubbele houten poort, een betonvloer en een houten buitendeur aan de achterzijde. Een vaste trap leidt naar de 1e verdieping, waar zich een grote open zolderruimte bevindt. Van hieruit zijn ook de overige vertrekken op de verdieping te bereiken.

Tweede verdieping
Via vaste trap naar slaapkamer, zolder-/berging.

Paardenstal
Aansluitend aan de garage is een inpandige paardenstal waarin drie professionele paardenboxen zijn gerealiseerd. De brede gangruimte voor de boxen is geheel beklinkerd. De boxen zijn 4 meter diep en voorzien van buitenluiken, tussendeuren en een betonvloer.
Box 1: 2,95 x 4 meter.
Box 2: 3,40 x 4 meter.
Box 3: 3,00 x 4 meter.

Tuin en oprit
Eigen oprit met parkeerplaatsen gelegen aan de voorzijde van de woning.
Rondom de woning ligt een riante, mooi aangelegde tuin met een overdekt terras, grote vijverpartij, tuinhuis en een diversiteit aan beplantingen.
Naast de woning bevinden zich natuurlijk ingedeelde weiden en een omheinde rijbak. Tussen de weiden en rijbak met pad naar appel- en peer- boomgaard.
Het geheel is omringd door bomen, waardoor een optimale privacy is gegarandeerd.

Ligging
De woning is gelegen in het buitengebied van Neer, vlakbij natuurgebied Het Leudal. Vanuit de woning is er vrij uitzicht over weilanden en landerijen. De dorpskern van Neer bevindt zich in de directe omgeving van de woning.
De dagelijkse voorzieningen zijn in Neer aanwezig, overige voorzieningen in de stad Roermond. Door de centrale ligging in Midden-Limburg tussen Weert, Roermond en Venlo is de woning optimaal te bereiken. Via de Napoleonsweg (N273) bent u in enkele minuten op de A2, A73 en N280 (Weert–Roermond).

Neer en omgeving
Het kerkdorp Neer is een onderdeel van de gemeente Leudal, een grote plattelandsgemeente in Midden-Limburg. De fraaie historische panden en geveltjes, het klooster Keizerbosch, de Friedese molen, het aardige kerkpleintje met de indrukwekkende kerk en het voormalige gemeentehuis maken een wandeling door Neer zeker de moeite waard.
In de omgeving kunt u onder meer genieten van de prachtige vergezichten over de Maas, van de Neerbeek met zijn vistrappen en van het natuurgebied Het Leudal. Het Leudal is een zeer gevarieerd natuurgebied met bos (bestaande uit loofbomen en naaldbomen), heidegebied en droge graslanden. Ook zijn er akkers en weiden te vinden. Het Leudal is een zeer populair wandelgebied. Verder lopen er ruiterpaden door het gebied en fietspaden als onderdeel van het fietsroutenetwerk.
Door zijn ligging aan de Maas, is Neer ook voor watersporters aantrekkelijk. Zo is er een bijzonder charmante jachthaven in aanbouw. Voor lokale recreatieve booteigenaren behoort een ligplaats in de haven tot de mogelijkheden.

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied” uit 1996 van de voormalige gemeente Roggel en Neer (nu gemeente Leudal).
Binnen dit bestemmingsplan heeft de woning de bestemming “Woondoeleinden” (artikel 14). De achterliggende gronden zijn bestemd als “Agrarisch gebied met landschappelijke en natuurlijke waarde (ALN)” (artikel 9).
De bijbehorende voorschriften zijn bij op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Voorzieningen
Elektriciteit: twee meterkasten aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Centrale antenneaansluiting: aanwezig
Voorzien van brandalarm.
Voorzien van omvormer met 20 zonnepanelen.
Nabij Heythuysen en Roermond met alle winkelvoorzieningen.

Installaties
Centrale verwarming: via 2 gasgestookte c.v.-ketels (Atag, H.R. 2014 + Nefit HR Econline Excellent ca. 2005);
Warm watervoorziening: via Nefit boiler (40 Kw) met warmtepomp en warmtepomp boiler.

Algemeen/ bijzonderheden:
– bouwjaar ca. 1783, in loop der jaren gemoderniseerd;
– voorzien van dakisolatie en grotendeels voorzien van isolerende beglazing;
– landelijke ligging op goede locatie met vrij uitzicht;
– voorzien van 20 zonnepanelen (2017);
– slaapkamer en badkamer op de begane grond, gelijkvloers wonen aanwezig;
– 10 ruime slaapkamers en 3 badkamers gelegen op de 1e verdieping;
– woonoppervlakte ca. 516 m2;
– overig inpandige ruimte ca. 265m2;
– inhoud ca. 2250 m3;
– perceel 9790 m2.

*Toestemming en eventueel benodigde vergunningen voor dubbele bewoning, het houden van een B&B of andere doeleinden zijn ten alle tijden in overleg en met goedkeuring van de gemeente Leudal en conform vigerende bestemmingsplanregels !

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D?

BEKIJK OOK DE 3D WONINGPRESENTATIE OP FUNDA: ZIE DE LINK OP FUNDA BIJ DE WONINGPRESENTATIE

(ZIE OOK DE 3D LINK IN DE TEKST BIJ DE WONING OP ONZE WEBSITE WWW.WIJMAKELAARS.NL.)

De virtuele tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de hal loopt, de badkamer in.
Alsof jezelf in het huis bent en er doorheen wandelt !

De virtuele tour laat zien hoe je door de woning kunt lopen en alle ruimtes en kamers kunt zien, alsof je er zelf bent en doorheen loopt!

Algemeen:
* Deze informatiebrochure is met zorg samengesteld. Hierbij zijn wij deels afhankelijk van informatie die wij van derden ontvangen. Aan eventuele fouten, onvolledige of onjuiste informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De verkopend makelaar aanvaardt echter geen aansprakelijkheid wegens eventuele fouten en onjuistheden.
De verstrekte informatie is indicatief. Indien bepaalde informatie voor u van wezenlijk belang is dan adviseren wij u deze op juistheid te controleren.Onzerzijds wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;
Een bezichtiging van de woning of onroerende zaak geeft de beste indruk en kijk op zaken. U krijgt de gelegenheid om de te koop staande onroerende zaak te bezichtigen, te beoordelen en te onderzoeken zodat u zich zelf kan overtuigen.

– Koper is te allen tijde gerechtigd om voor eigen rekening een bouwkundig onderzoek te (laten) verrichten, dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen in de staat van onderhoud of andere aspecten van de onroerende zaak. Koper dient bij het doen van een bod wel direct aan te geven of hij een dergelijk onderzoek wenst;

– De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 1 week na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren;

– Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt, nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 749.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Permanente bewoning
Ja
Bouwjaar
1783
Bouwvorm
Bestaande bouw
Dak type
Zadeldak
Dak materialen
Pannen

Locatie

Adres
Kruisstraat 5
Plaats
Neer
Land
Nederland

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
516 m2
Inhoud
2.250 m3
Perceel oppervlakte
9.790 m2

Indeling

Verdiepingen
3
Aantal kamers
21
Aantal kamers
21
Aantal badkamers
4

Energie

Energieklasse
E
Energielabel einddatum
12 september 2033

Buitenruimte

Type
Achtertuin
Positie
Zuidoost
Achterom
Nee
Lengte
10000 cm
Breedte
8000 cm
Oppervlakte
8.000 m2

Onderhoud

Onderhoud binnen
Redelijk tot goed
Onderhoud buiten
Redelijk tot goed

Overig

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte

Neem contact op

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
+31 (0)88 - 205 76 00

Aanvraagformulier

    Kaart

    In de buurt